(Foto's: Martine van Schaik)

Koken zonder dieren: pasta met schorseneren en prei

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van gemeenteraadslid Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden.

“Argh! Schorseneren! Ik geef toe; ik mopper soms wel als ik schorseneren in mijn groentepakket vind. Het schillen van de schorseneren is echt even een klus en je handen plakken er de volgende dag nog steeds van. Maar, eerlijk is eerlijk: het is het waard. Schorseneren zijn heerlijk”, zegt Martine over een van de ‘vergeten groenten’ waarmee dit gerecht tot zijn recht komt.

Ingrediënten – voor 4 personen
750 gram schorseneren
350 gram pasta naar keuze
2 grote preien (of 3 kleintjes)
Pakje plantaardige kookroom (bijv. van Alpro)
Bakje kastanjechampignons
Zakje geroosterde pinda’s of cashewnoten
Zout en peper
Plantaardige boter om in te bakken

Bereiding
Begin met het schillen van de schorseneren. Leg een paar vellen krantenpapier op het aanrecht, zet een pan met water klaar en schillen maar! Ik gebruik een dunschiller, daarmee gaat het prima. De topjes snijd ik eraf met een gewoon aardappelschilmesje. Snijd de geschilde schorseneren direct in stukjes van zo’n vier tot vijf centimeter en doe ze meteen in de pan met water. De schorseneren moeten goed onder water staan, anders verkleuren ze heel snel. Kook de schorseneren in 10 tot 13 minuten beetgaar.

 

Maak, terwijl de schorseneren koken, de champignons en de prei schoon. Pel en snipper de ui. Giet de schorseneren af als de kooktijd voorbij is en zet even weg tot gebruik. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de plantaardige boter in een hapjespan en fruit de ui. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak een minuut of 5 mee. Voeg de prei toe en roerbak totdat de prei goed is geslonken. Voeg de gekookte schorseneren en het pakje kookroom toe en laat goed doorwarmen. Het maakt het extra lekker als je er een handje geroosterde pinda’s of cashewnoten overheen strooit. Natuurlijk kan je het er ook gewoon naast serveren.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×