Vrouwen van ZVL-1886 behalen derde plaats in KNZB Winter Trophy. (Archieffoto: Gerry van Bakel)

Strafworpserie levert ZVL-1886 Dames 1 derde plaats op in KNZB Winter Trophy

ZVL-1886 veroverde zaterdag de derde plaats in de KNZB Winter Trophy na een enerverende wedstrijd tegen UZSC uit Utrecht. De wedstrijd, die eindigde in een gelijkspel van 10-10 in reguliere tijd, werd beslist in een penaltyserie waarin ZVL-1886 met 13-10 zegevierde.

De wedstrijd begon goed voor ZVL-1886, de vrouwen bouwden aanvankelijk een voorsprong van 2-5 op. Maar de Utrechtse vrouwen kwamen knap terug en vlogen vervolgens langs ZVL-1886 tot 9-5. De Leidse vrouwen gaven echter niet op en toonden voldoende veerkracht om de stand gelijk te trekken. Waarna de penaltyserie de beslissing moest brengen.

De KNZB Winter Trophy werd gespeeld zonder internationals, wat ervoor zorgde dat veel ploegen echt aan elkaar gewaagd waren. Janieke Oosting, de doelvrouw van ZVL-1886, speelde een cruciale rol door alle drie de strafworpen van UZSC-speelsters te stoppen in de penaltyserie. Omdat ZVL-1886 wel drie keer tot scoren kwam, was het snel beslist.

Spannend
“Het is leuk dat we dit jaar een Winter Trophy spelen”, zei aanvoerder Oosting na afloop van de wedstrijd. “We hadden graag de finale gehaald, maar we zijn blij dat we na deze spannende wedstrijd met een mooie comeback de derde plaats hebben behaald.”

Ook coach Jacob Spijker uitte zijn trots op het team en benadrukte de waarde van teamwork. “Dit resultaat toont de ware geest van onze ploeg en we zijn trots op wat we hebben bereikt. Het was een echte teamprestatie. Ik ben blij dat we ons talent hebben kunnen tonen, ook onder druk tijdens de penaltyreeks.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×