Afbeelding ter illustratie. (Foto: Regio15)

Leidenaar aangehouden als verdachte van handel in drugs en wapens

De politie heeft maandag een 22-jarige Leidenaar in de rechtbank aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in drugs en wapens. De verdachte zat de afgelopen maanden al vast in verband met een stalkingzaak.

Maandag moest de verdachte op een pro-formazitting verschijnen in verband met de stalkingzaak. Toen de rechter besloot de voorlopige hechtenis voor die zaak te schorsen, werd hem direct medegedeeld dat hij was aangehouden als verdachte van drugs- en wapenhandel en werd hij terug gebracht naar de cel.

In een onderzoek naar de verkoop van harddrugs werd de telefoon van de verdachte in beslag genomen. Daarop rees het vermoeden dat hij zich bezig hield met de handel in verdovende middelen en vuurwapens. Terwijl het onderzoek naar de drugs- en wapenhandel nog in volle gang was, werd de man aangehouden in verband met stalking. Om die reden zat hij sinds november 2023 vast.

Doorzoeking
In verband met dit onderzoek werd onder leiding van een rechter-commissaris op dinsdag 13 februari een doorzoeking gedaan in een woning in Leiden. Daarbij werden onder andere telefoons, computers en een hoeveelheid harddrugs in beslag genomen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×