(Foto: Google Maps)

Plannen voor Knarrenhof in Leiderdorp

Een groep ouderen wil een Knarrenhof realiseren op het perceel Ruigekade 2 in Leiderdorp. Een Knarrenhof is een woonvorm waarbij meerdere huishoudens elkaar helpen en voor elkaar zorgen, zonder privacy of onafhankelijkheid te verliezen. Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders heeft een positief advies gegeven over het plan, dat op 26 februari wordt besproken in de gemeenteraad.

De plek die de ouderen op het oog hebben voor hun woongroep heeft nu een agrarische bestemming, met een bouwvlak voor een agrarisch bedrijf. Het bedrijf is echter enkele jaren geleden gestopt en de nieuwe eigenaren willen de monumentale bebouwing behouden en verbeteren. Daarin komen twee zelfstandige woningen en een gemeenschappelijke ruimte. Een schuur wordt omgebouwd tot garage en een grote loods wordt vervangen door een derde woning. Het hele terrein krijgt een groene inrichting, volgens een landschapsplan dat onderdeel is van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan moet worden aangepast om het Knarrenhof mogelijk te maken. Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen en in die periode werd één zienswijze ingediend. Die is na overleg met de gemeente ingetrokken. Het college stelt de raad nu voor om het bestemmingsplan aan te passen en zo het Karrenhof mogelijk te maken.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×