LUMC en Health Campus Den Haag ontwikkelen een digitaal hoofdpijndagboek. (Foto: Chris de Waard)

LUMC en Health Campus Den Haag ontwikkelen ‘e-hoofdpijndagboek’

Het LUMC en de Health Campus Den Haag doen onderzoek naar de toepassing van een digitaal hoofdpijndagboek. Het ‘e-hoofdpijndagboek’ helpt hoofdpijnpatiënten om hun migraineaanvallen beter te begrijpen en samen met de arts de meest geschikte behandeling te vinden.

Met het e-hoofdpijndagboek in de Patient Journey App kunnen artsen in real-time zien hoe het met patiënten gaat. De app biedt een uitkomst voor patiënten die graag zorg op afstand ontvangen. Het bespaart namelijk tijd en geld. Ook kan de app bijvoorbeeld het verband tussen hoofdpijn en menstruatie bij vrouwen goed in beeld brengen, zodat zij een beter afgestemde behandeling kunnen krijgen.

Nadine Pelzer, neuroloog en onderzoeker bij het LUMC en de Health Campus Den Haag, zegt dat een aantal andere hoofdpijncentra inmiddels al gebruikmaken van het hoofdpijndagboek en hoopt dat steeds meer neurologen dat gaan doen.

In Nederland krijgt een derde van de vrouwen en dertien procent van de mannen in hun leven te maken met migraine. Op dit moment is er nog weinig kennis over factoren die migraineaanvallen uitlokken of over het resultaat van behandelingen.

 

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×