Igor Ouwerkerk (tweede van rechts) loopt een pr tijdens 3000 meter NK indoor atletiek in Apeldoorn. (Foto: Erik van Leeuwen)

Igor Ouwerkerk op jacht naar limiet voor WK atletiek junioren in Peru

Atletiek omvat veel disciplines: van sprint tot marathon en technische nummers als polsstokhoogspringen, discuswerpen en verspringen. En het draait om meer dan Femke Bol die een wereldrecord loopt op de 400 meter. Voor de Leidse atleet Igor Ouwerkerk was er afgelopen weekend bij het NK indoor een zevende plaats op de drie kilometer, met een persoonlijk record.

Beter scoorde Ouwerkerk een week daarvoor op het NK indoor junioren, toen won hij goud op de 1500 meter. Voor het juniorentoernooi had zijn trainer Bram Wassenaar eigenlijk ook de drie kilometer aanbevolen, maar Ouwerkerk wilde heel graag de 1500 meter lopen. Met een gouden medaille als gevolg en winnaars hebben altijd gelijk.

“Beide afstanden lopen, is bijna niet te doen in een weekend”, zegt Ouwerkerk. “Bij de 1500 meter loop je eerst nog een halve finale en een dag later de finale. De drie kilometer is maar één race. Ik liep bij het NK senioren op zaterdag, toen was de hal ook al goed gevuld, maar niet helemaal uitverkocht zoals op zondag. Gelukkig weet het publiek dat er meer is dan Femke Bol en werden wij ook aangemoedigd.”

Sleutelstad Sport-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Igor Ouwerkerk van Leiden Atletiek over zijn optreden bij de NK’s indoor voor junioren en senioren.

Zijn zevende plaats op de drie kilometer was niet helemaal naar de tevredenheid van Ouwerkerk. “Ik had gehoopt vijfde te worden”, zegt Ouwerkerk. “En dat persoonlijk record is nog een stuk minder als mijn beste tijd buiten. Drie kilometer op een indoorbaan betekent 15 rondjes lopen, want de baan is maar 200 meter lang. Hij loopt ook een beetje omhoog, dus de bochten zijn krap. Ik ben niet zo lang, dus ik heb daar iets minder last van dan andere atleten.”

Het indoorseizoen zit er voor Ouwerkerk op. Zijn gouden plak bij de junioren leverde geen kwalificatie op voor het WK indoor in Glasgow begin maart. “Ik ga me nu weer richten op het buitenseizoen. Deze zomer is het WK junioren in Peru. Daar wil ik wel graag naartoe, maar de limieten zijn heel scherp. Dan moet ik wel tien seconden van mijn persoonlijk record aflopen op de 1500 meter en op de drie kilometer zelfs achttien.”

 

 

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×