de Baanderij in Leiderdorp
De Baanderij in Leiderdorp. (Foto: Pim van Delft)

Leiderdorpse kritiek op Regionale Investerings Agenda

Leiderdorp gaat het samenwerkingsverband Holland Rijnland een pittige brief sturen over de Regionale Investerings Agenda (RIA). Leiderdorp is teleurgesteld dat De Baanderij niet genoemd wordt als project. Ook de spelregels zijn in de ogen van de gemeenteraad nog niet duidelijk.

Dat De Baanderij niet is opgenomen in de RIA, zou een fout zijn. Om die te herstellen, vraagt Leiderdorp daarom nu formeel om de bedrijvenboulevard alsnog in de plannen op te nemen.

In de RIA staan grote regionale projecten die gemeenten binnen Holland Rijnland in gezamenlijkheid kunnen oppakken. Leiderdorp komt daar alleen niet zo vaak in voor. De gemeenteraad vindt dat de spelregels en het afwegingskader voor de RIA ontbreken. De gemeenteraad wil een actieve rol spelen in de regionale samenwerking, maar vindt dat de huidige bestuursvorm de gemeenteraden op afstand zet.

Eerder werkte Holland Rijnland met een Regionaal Investerings Fonds (RiF). Daar is de RIA een vervolg op. Vanuit het RIF werd destijds bijvoorbeeld een forse bijdrage geleverd aan de Rijnlandroute. In de RIA zijn wonen, werken en leefbaarheid de leidende thema’s. Daar komen ook zaken als bereikbaarheid, energie-infrastructuur, klimaat, water en economie bij.

Wethouder Herman Romeijn over de Regionale Investeringsagenda van Holland Rijnland.

PvdA-Groenlinks Leiderdorp raadslid Sem Overduin is namens de Leiderdorpse gemeenteraad afgevaardigd in het algemeen bestuur van Holland Rijnland. Hij verwoordt de Leiderdopse wensen voor de Regionale Investeringsagenda.

 

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×