De politie spreekt van een zeer grote en professioneel ingerichte hennepkwekerij. (Foto: Politie)

Politie zoekt camerabeelden van omgeving opgerolde hennepkwekerij

De zeer grote en professioneel ingerichte hennepkwekerij die woensdag is aangetroffen in een loods aan de Nijverheidsweg in Zoeterwoude heeft geruime tijd bestaan. Dat denkt de politie die er vanuit gaat dat er meerdere oogsten zijn geweest. Het energiebedrijf doet aangifte van stroomdiefstal.

De politie ging het pand in ter assistentie van een deurwaarder die het pand wilde betreden in verband met achterstallige huur. De kwekerij was bij binnenkomst niet direct zichtbaar, maar  bleek te zijn ondergebracht in achter muren verborgen ruimtes die zich uitstrekten over meerdere etages. Op basis van de apparatuur die werd aangetroffen in de verborgen ruimtes gaat de recherche uit van een kwekerij waar per oogst ruim 2.300 hennepplanten hebben gestaan.

Vanwege de verborgen ruimte en het mogelijk gebruik van bepaalde gassen bij de kwekerij is de brandweer opgeroepen voordat de agenten de hennepkwekerij binnengingen. Toen die aangaf dat het veilig was om de kwekerij binnen te gaan, werd deze ontmanteld.

In het pand was niemand aanwezig en daarom is de politie een buurtonderzoek gestart. De recherche doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij en vraagt bedrijven in de omgeving daarom of ze camerabeelden of andere informatie hebben, waaruit blijkt door wie het pand werd gebruikt. De politie denkt dat er langere tijd verdiend is aan de hennep en dat er meerdere oogsten zijn geweest.

Getuigen en mensen met informatie worden gevraagd zich te melden bij de recherche via 0900 – 8844.

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×