De lancering van de route vond plaats bij zwembad Het Sterrenbad. (Video: Brigit Disseldorp)

Lancering eerste QR-FIT beweegroute in Wassenaar

De gemeente Wassenaar heeft in samenwerking met het beweegplatform QR-FIT een nieuwe beweegroute ontwikkeld. Deze route combineert lichaamsbeweging met digitale interactie en biedt inwoners een leuke en gratis manier om actief te blijven.

De route is 2,5 kilometer en bestaat uit een wandelpad met twaalf palen. De lancering van de route vond 27 februari plaats bij zwembad Het Sterrenbad. Wethouder Sport Laurens van Doeveren was aanwezig om het informatiebord te onthullen.

De nieuwe beweegroute is bedoeld om bewoners van alle leeftijden aan te moedigen om op een laagdrempelige manier actief te blijven terwijl ze genieten van de buitenomgeving. Het initiatief is ontstaan vanuit het beleid in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en het Sportakkoord Wassenaar. Het doel van dit akkoord is om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen.

Fitheid
De nieuwe beweegroute heeft twee afstanden: een basis van 1,8 km en een extra lus naar 2,5 km met in totaal twaalf QR-paaltjes. Het is mogelijk om op twee plaatsen te starten: bij het informatiebord van het zwembad en bij bestuurscentrum De Paauw. Aan de hand van een kaartweergave op het bord is duidelijk af te lezen langs welke borden de route allemaal komt. Bij elk bord is het de bedoeling dat de QR-code wordt gescand. Daarna komen er sportoefeningen in beeld die in drie verschillende fitheidsniveaus zijn uit te oefenen.

Wethouder Van Doeveren is enthousiast over deze beweegroute: “We hebben in Wassenaar mooie buitenruimtes en landgoederen. Daarnaast willen we vooral dat mensen meer gaan bewegen. De QR-FIT beweegroute maakt het nog aantrekkelijker voor mensen van alle leeftijden om te sporten in de mooie buitenruimtes van Wassenaar. We willen allemaal gezond ouder worden en daarom is het belangrijk dat we genoeg buiten komen, frisse lucht krijgen en bewegen.”

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×