V.l.n.r. Rick Gijzen van BPD, Bart van Dijk van Dura Vermeer Bouw Zuid West, wethouder Elfred Bus, Peter Hoogvliet van MeerWonen en Theo van der Plas van BPD. (Foto: Gemeente Oegstgeest)

Bouw appartementen in Oegstgeest aan de Rijn van start

Er is een begin gemaakt aan de bouw van de laatste fase van de nieuwe woonwijk Oegstgeest aan de Rijn. Vrijdag werd daar de eerste paal geslagen voor negentig appartementen die gebouwd worden aan de Rhijnkade. De woningen gaan met voorrang naar starters.

Het nieuwe woongebouw krijgt de naam ‘Sublimes’ wordt in de loop van 2026 opgeleverd. “De appartementen worden betaalbaar, energiezuinig en liggen heel centraal”, zo prijst de gemeente Oegstgeest het woningbouwproject aan. Na de bouw wordt ook een speciaal ontworpen waterverbinding tussen Oegstgeest aan de Rijn en het universiteitsterrein aangelegd. Daarmee wordt de toekomstige haven van de Universiteit Leiden bereikbaar voor de nieuwe bewoners.

In Sublimes komen 72 sociale huurwoningen en 18 middeldure huurwoningen. “Het worden passende en betaalbare woningen voor woningzoekenden met een smalle beurs”, zegt wethouder Elfred Bus. Hij is blij dat de woningen naar corporatie MeerWonen gaan, zodat ze ook betaalbaar blijven. Dat beaamt directeur Peter Hoogvliet van MeerWonen: “Starters op de woningmarkt kunnen we nu eindelijk passende woningen bieden. Maar ook voor gezinnen en senioren die geen hoog inkomen hebben, is het dringend nodig dat er meer aanbod komt. Dus laat dit het begin zijn van meer moois voor woningzoekenden in Oegstgeest.”

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×