De gedumpte rottweiler. (Foto: Dierenpolitie/Instagram)

Rottweiler vastgebonden aan hek en achtergelaten in Zoeterwoude

Een rottweiler blijkt zaterdag langs de weg te zijn gedumpt in Zoeterwoude-Dorp. De hond is aan het eind van de middag vastgebonden aan een hek op de Nieuweweg. Dat meldt de politie op Instagram. “Het dumpen van een dier is strafbaar en we gaan ons uiterste best doen om de eigenaar te achterhalen.”

Volgens de politie gaat het om een reu van twee jaar oud. De rottweiler is gechipt, maar die chip is niet geregistreerd. “Een getuige heeft gezien dat een man de hond helemaal alleen achterliet en heeft gelukkig gelijk hulp ingeschakeld”, vat de politie de melding samen. Ook doet de politie een oproep: “Wij zijn natuurlijk op zoek naar meer getuigen. Of wie herkent deze lieverd en heeft meer informatie over het baasje?”

Walgelijk
Onder het bericht van de politie spreken dierenliefhebbers hun ontsteltenis uit. “Walgelijk weer zeg”, zegt Instagrammer Tijgerwouw25. “Hij begrijpt niet wat hij verkeerd heeft gedaan, hij snapt niet waarom hij niet mee naar huis mag en waarom je hem hebt verlaten. Wat een angst en verdriet heeft hij.”

Andere gebruikers reageren met huilende gezichten of gebroken hartjes. In een reactie op het Instagram-bericht oppert gebruiker Gapyhelm dat de baas, wanneer hij gevonden wordt, zelf ook vastgebonden moet worden aan een hek. De politie vraagt mensen die meer over de gedumpte rottweiler weten, contact op te nemen.

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×