3x3 basketbaltoernooi voor middelbare scholieren. (Video: Jan Frensen en Robbert Beurse, foto's: Robbert Beurse)

Vlietland en Leonardo winnaars van Schoolsport071 basketbaltoernooi

In Sportcomplex 1574 streden donderdagmiddag teams van verschillende middelbare scholen uit de regio tegen elkaar op de basketbalvloer tijdens het Schoolsport071 3×3 basketbaltoernooi. Van de leerling uit de onderbouw was het team van het Vlietland College het sterkst. Bij de bovenbouw ging deze eer naar het Leonardo College.

Vorig jaar ging het toernooi, wegens gebrek aan inschrijvingen, niet door. Dit jaar kijkt de organisatie tevreden terug. “In totaal doen er 95 kinderen mee. Goed voor 18 teams”, zegt Wim van der Poel van Schoolsport071 trots. Zijn club faciliteert het sportevenement dat is georganiseerd door Richard den OS (BS Leiden) en Faouzi Baaziz (SBG/Incluzio).

Er is deze editie bewust gekozen voor 3×3 basketbal. “Vorige keer, ruim 5 jaar geleden, speelden de kinderen vijf tegen vijf. Doordat ze nu drie tegen drie spelen zijn er veel bewegingsmomenten en dat is uiteindelijk het doel”, legt Van der Poel uit.

Schoolsport071 biedt kinderen in de Leidse regio de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met verschillende sporten. Ook worden diverse schooltoernooien georganiseerd. Op de website van schoolsport071 staat een overzicht. “Scholen kunnen zich gratis inschrijven. En doe dat ook. Want het is echt heel belangrijk om kinderen te laten bewegen”, zegt Van der Poel.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×