Scylla gunt tegenstander Hilversum geen game en wint met 7-0. (Archieffoto: Wim de Leeuw)

Scylla haalt maximale zege in Hilversum

De Scylla-vrouwen beleefden zaterdag een heerlijke middag in de Eredivisie. In en tegen Hilversum werd een klinkende maximale 0-7 zege behaald. De Leidse vrouwen gunden hun tegenstandsters geen enkele game.

Het team uit de mediastad maakt dit seizoen na jarenlange afwezigheid zijn rentree in de Eredivisie en heeft de plaats ingenomen van Disnierats uit Hoorn. Hilversum had in de eerste drie wedstrijden tegen de top drie zes punten bij elkaar geslagen. Scylla was dus gewaarschuwd.

Tekort
Na zeven vlotte wedstrijden die allemaal in 0-3 eindigden, was duidelijk dat de Leidse ploeg op dit moment nog een maatje te groot is. De Hilversumse vrouwen kwamen simpelweg tekort om de Scylla-vrouwen in problemen te brengen. Fang Ning Chen Chen, Esmee van Marwijk en Evelien Hengstman waren namens Scylla in Hilversum heer en meester.

Ondanks de overtuigende overwinning is Scylla nog niet zeker van de play-offs. Aanstaande zondag staat in Nieuwegein de uitwedstrijd tegen landskampioen VTV op het programma. Dat is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Daarna wordt de Eredivisie in twee poules verdeeld. De nummers 1 tot en met 3 spelen dan nog een keer tegen elkaar en deze drie teams zijn al verzekerd van een plek in de halve finale van de play-offs. De nummers 4 tot en met 6 spelen ook nog een halve competitie waarvan alleen de winnaar zich nog plaatst voor de play-offs.

Stunt
Op dit moment staat Scylla tweede en kan het bij de eerste drie eindigen. Plek vier behoort echter ook nog tot de mogelijkheden. VTV staat nu nog vierde en heeft een 5-2 zege nodig om Scylla te passeren op de ranglijst. Drie punten op bezoek bij de landskampioen zou dus voldoende zijn, maar tegen een VTV in de sterkste opstelling is dat een enorme opgave en zou eigenlijk een stunt zijn.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×