Saturnus H1 wint het kampioenschap in de Hoofdklasse van de handbalcompetitie en promoveert naar Tweede divisie. (Foto: Handbalvereniging Saturnus)

Handbalvereniging Saturnus haalt kampioenschap hoofdklasse vroeg binnen

Er staan nog vier wedstrijden op het programma in de mannencompetitie van de hoofdklasse handbal. Maar de Leidse handbalvereniging kon zondag 3 maart al een kampioensfeest vieren. Heren 1 pakte met 33-22 de winst tegen Oliveo 2 uit Pijnacker en is onbereikbaar voor de concurrentie.

Aanvoerder Kasper van Hal is dik tevreden met het resultaat. “We houden elkaar scherp in de training en de wedstrijd.” En ook na het behalen van de titel gaat het team er vol voor. “We willen ook die laatste vier wedstrijden graag winnen en onze ongeslagen status behouden.” Op 14 april speelt Van Hal met zijn team de laatste wedstrijd van het seizoen.

Bij handbal is er ook een buitenseizoen, maar dat wordt steeds minder belangrijk. “We hebben wel een trainingsveld buiten”, zegt Van Hal, “en daar maken we dan wel eens gebruik van. Maar je loopt wel meer risico op blessures. Meestal trainen en als team wel door tot in juni. Later in de zomer moet je zelf je conditie op peil houden.”

Dat wordt deze zomer extra belangrijk, want het kampioenschap levert ook promotie op naar de Tweede divisie. “Ik denk dat de selectie wel bij elkaar blijft”, zegt Van Hal. “We zijn nu vooral op zoek naar een nieuwe trainer en coach voor het team, omdat onze huidige coach helaas gaat stoppen.”

In het najaar begint het nieuwe indoorseizoen dan weer.

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×