Medea Hempen en Mirjam van der Stelt stoppen per direct als gemeenteraadsleden van Leiderdorp. (Foto: CDA Leiderdorp)

Twee CDA-raadsleden Leiderdorp per direct gestopt

CDA-gemeenteraadsleden Medea Hempen en Mirjam van der Stelt hebben allebei vanwege persoonlijke omstandigheden besloten per direct te stoppen als gemeenteraadslid van Leiderdorp. Dat hebben ze laten weten in een brief aan burgemeester Tjarda Struik. Maandagavond was de tweekoppige CDA-fractie al afwezig tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Dat de twee tegelijkertijd stoppen is een ongelukkig toeval, laat het bestuur weten. “Het Leiderdorpse CDA-bestuur spreekt zijn grote dankbaarheid uit voor al het werk dat Medea en Mirjam de afgelopen jaren hebben gedaan voor Leiderdorp.”

Het CDA in Leiderdorp zit in de coalitie en levert een wethouder. De twee vrijgekomen raadszetels zullen door kandidaten van de CDA-kieslijst worden ingevuld. “Het bestuur is ervan overtuigd dat de nieuwe raadsleden het voortreffelijke werk van Medea en Mirjam zullen voortzetten.” Binnenkort gaat het bestuur de namen van de nieuwe raadsleden bekendmaken.

Fractievoorzitter Hempen zegt te stoppen vanwege gezondheidsredenen. Ze was sinds 2017 actief in de Leiderdorpse politiek. Van der Stelt laat weten door persoonlijke afwegingen tot het besluit te zijn gekomen. “Met veel plezier en enthousiasme ben ik de afgelopen veertien jaar voor het CDA actief geweest in de gemeentepolitiek, waarvan tien jaar als gemeenteraadslid.”

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×