Het beeld stond al eerder in Leiden. In 2019 onthulde cultuurwethouder Van Delft het beeld bij De Lakenhal. (Foto: Museum De Lakenhal)

Groen licht welstandscommissie voor Rembrandtbeeld in Park de Put

De Leidse Welstands-en Monumentencommissie heeft de plaatsing van het Rembrandtbeeld van kunstenaar Gabriel Sterk aan de zuidkant van Park de Put unaniem goedgekeurd. Het beeld kijkt na plaatsing uit op de Rembrandtbrug en naar de Weddesteeg. Dat is de geboorteplek van de schilder.

Met deze instemming is volgens Ton Kohlbeck van de initiatiefgroep ‘Rembrandt Komt’ aan de belangrijkste voorwaarde voldaan voor een definitief besluit van het college van burgemeester en wethouders. Kohlbeck gaat er vanuit dat dat besluit nog deze maand genomen zal worden. De Initiatiefgroep wil het beeld dan voor of tijdens de Rembrandtdagen in juli onthullen.

Het is de bedoeling om ook, als het beeld er dan al staat, Rembrandts verjaardag om middernacht tijdens de overgang van 14 op 15 juli bij Molen de Put te herdenken. Tot nu toe gebeurt dat elk jaar bij de Rembrandtbuste die even verderop staat op de kop van de Witte Singel.

Cultuur Leiden Rembrandt in Schildersjas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×