Volwassenenfonds Sport & Cultuur en de gemeente Zoeterwoude ondertekenden maandag de samenwerkingsovereenkomst. (Video: Brigit Disseldorp)

Sport en cultuur voor Zoeterwoudenaren met minimuminkomen

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur gaat in 2024 van start in de gemeente Zoeterwoude. Met dit fonds kunnen volwassenen vanaf 18 jaar die leven van een minimuminkomen, toch sporten of deelnemen aan een culturele activiteit.

Wethouder Moniek van Sandick van de gemeente Zoeterwoude laat weten: “Dit is enorm goed nieuws, het is gezond, actief en creatief. Je ontmoet mensen en het is ook een goed voorbeeld voor anderen.”

De gemeente Zoeterwoude gaat voor een samenleving waarin iedereen meedoet. De samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur maakt dit mogelijk. Deelnemen aan sport of cultuur is belangrijk omdat het onder meer zorgt voor een betere conditie, een verminderde kans op ziekten, een groter sociaal netwerk en meer zelfvertrouwen.

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur gaat altijd via een intermediair. Het fonds betaalt de contributie aan de sportvereniging of de culturele vereniging. Het maximale bedrag is 300 euro per volwassene per kalenderjaar. Binnen dit budget kunnen deelnemers ook een waardebon aanvragen voor spullen die ze nodig hebben, denk bijvoorbeeld aan sportkleding, een tennisracket of dansschoenen.

Minimuminkomen
Naar schatting leefde in 2022 6,7 procent van de Nederlandse bevolking in armoede. Dat komt neer op ruim 1,1 miljoen mensen, waarvan circa 799.000 volwassenen, die geen geld hebben voor sport of een culturele hobby. In Zoeterwoude gaat het om ongeveer driehonderd inwoners die moeten rondkomen van een minimuminkomen.

Cultuur Sport Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×