Lisette Kuijt schreef de roman De Eeuwige Nacht met een jongerenpubliek in gedachten. (Foto: PR)

Leiden inspireert fantasydebuut 'De Eeuwige Nacht'

Vorig jaar won ze de prijsvraag voor het beste Young Adult verhaal van uitgeverij Rebelbooks, dit jaar ligt haar eerste roman in de winkel: De Eeuwige Nacht. Lisette Kuijt schreef de roman met een jongerenpubliek in gedachten. De hoofdpersonen zijn jong, je leeft mee met hun emoties en ‘struggles’, en het verhaal is spannend en fantasierijk, vol toverkracht en mysterie.

“Het is heel belangrijk dat er leuke en herkenbare boeken verschijnen voor jongvolwassenen in het Nederlands”, zegt Lisette Kuijt bij Sleutelstad Cultuur. Die doelgroep is heel divers. “Maar het boek is ook geschreven vanuit meerdere perspectieven.” Je leeft mee met de tegenstrijdige emoties van zes belangrijke personages. “Mijn personages zijn niet perfect, ze hebben niet alles door wat er gebeurt en zijn koppig of onzeker.” Alleen de lezer ziet alles en heeft door wat er echt speelt.

Het verhaal is een combinatie van een detective en fantasy. Het speelt in het fantasiestadje Brae, dat losjes is gebaseerd op Leiden. De jonge detective Thomas woont daar in een hofje dat verdacht veel op het Jan Michielshof lijkt. “Daar woonde mijn vriend vroeger”, vertelt Kuijt. En in het decor van een spannende magische scène herken je de tropische kas van de Hortus.

Kuijt ontwikkelde een heel eigen maatschappij, met magie en een godensysteem waarbij het evenwicht tussen goed en slecht flink uit balans dreigt te raken. Al in het begin van de roman maakt de jonge Eden mee dat haar zus door een zwarte magiër wordt gekidnapt. Wat volgt is een zoektocht naar die zus en een strijd met de duistere praktijken die tot deze kidnap hebben geleid.

Tijdens de Boekenweek is er een meet & greet met Kuijt op 16 maart tussen 14.00 en 15.30 uur bij boekhandel De Kler. Daar kun je op 20 maart vanaf 13.30 uur ook de Leidse auteur Valentijn de Heer ontmoeten, die bij Sleutelstad Cultuur onlangs over zijn nieuwe roman Beste mevrouw Eva vertelde.

Lisette Kuijt vertelt bij Sleutelstad Cultuur over haar Young Adult debuut De Eeuwige Nacht.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×