De transformatie van Koetshuis de Burcht naar Hotel Rumour is in volle gang. (Foto's: Chris de Waard)

Koetshuis de Burcht verder als Hotel Rumour, maar het wordt geen hotel

Medio mei opent in de Leidse binnenstad Hotel Rumour de deuren. “En hopelijk ook het terras, want daar is het weer tegen die tijd hopelijk goed genoeg voor”, lacht Riad Farhat van horecagroep 3WO uit Amsterdam. Die afkorting staat voor Drie wijzen uit (Amsterdam) Oost. Daar werd in 2008 ook het eerste horecabedrijf van de groep geopend.

In oktober vorig jaar nam Farhat met compagnons Jason Berg en Piet van der Graaf het Koetshuis de Burcht over van Houssin Bezzai en Tim De Cler die het op hun beurt in 2021 kochten van Tom en Clarita Holswilder. De toen al aangekondigde verbouwing is inmiddels in volle gang. En die wordt grondig aangepakt. Aan de binnenkant is echt alles eruit gesloopt. De buitenzijde van het pand wordt vooral opgeknapt. Ingrijpende wijzigingen mogen ook niet, vanwege de monumentale status van het gebouw.

Geen hotel
“Begin mei wordt het pand door de aannemer opgeleverd”, vertelt Farhat. “Dan gaan we nog een paar weken zelf aan de slag om de laatste zaken te regelen en ergens in de loop van mei gaan we open.” Een exacte datum heeft hij nog niet. Wel weet hij al precies wat voor soort bedrijf Hotel Rumour gaat worden. “Een bistro met een internationaal georiënteerde kaart.”

Anders dan de naam doet vermoeden wordt Rumour geen hotel, maar een bistro waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren, een werkplek kunt vinden of een feest kunt vieren door de bovenzaal af te huren. Die bovenzaal krijgt overigens ook een nieuwe naam. In het verleden was dat de Burggravenzaal van Koetshuis de Burcht, maar wordt onder de nieuwe eigenaren omgedoopt tot ‘Salon Royaal’.

Personeel
De komende weken hopen de nieuwe eigenaren ook de laatste openstaande vacatures te vervullen. “We zijn al een heel eind, maar we zoeken bijvoorbeeld nog wel een bedrijfsleider die echt het gezicht van Hotel Rumour gaat worden”, zegt Farhat. “En we hebben al een hele goede chef aangenomen die eerder bij het conservatorium in Amsterdam souschef was. Maar verder komen er vooral Leidenaren te werken.”

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×