Vanaf woensdag kan iedereen die burgemeester van Leiden wil worden, solliciteren naar die functie. (Video: Chris de Waard)

Vacature nieuwe burgemeester voor Leiden opengesteld

Vanaf woensdag kan iedereen die burgemeester van Leiden wil worden, solliciteren naar die functie. De vacature is door minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opengesteld op advies van commissaris van de Koning Jaap Smit en gepubliceerd in de Staatscourant.

Sinds Henri Lenferink in september vorig jaar na twintig jaar vertrok, heeft Leiden in de persoon van Peter van der Velden een waarnemend burgemeester voor de periode van een jaar. Het is de bedoeling dat Leiden in september 2024 weer een kroonbenoemde burgemeester krijgt. Die wordt dan benoemd voor een periode van zes jaar.

Afgelopen donderdag stelde de Leidse gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Die is de afgelopen tijd met input van inwoners en instellingen opgesteld door een speciale vertrouwenscommissie. Zij zal zich na het sluiten van de termijn waarbinnen kan worden gesolliciteerd ook buigen over de kandidaten. De commissaris van de Koning maakt voor hen een shortlist met daarop de namen van benoembare kandidaten.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief, gericht aan Zijne Majesteit de Koning, sturen aan de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. Sollicitaties moeten voor 4 april 2024 bij de commissaris binnen zijn.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×