Burgemeester Tjarda Struik steekt de handen uit de mouwen bij de Willem de Zwijgerschool. (Video: Brigit Disseldorp)

Burgemeester Tjarda Struik helpt leerlingen Willem de Zwijgerschool tijdens NLdoet

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranje Fonds voor de twintigste keer NLdoet. Ook Leiderdorp doet mee. Op verschillende plekken in het dorp gaan vrijwilligers aan de slag. Burgemeester Tjarda Struik stak vrijdag de handen uit de mouwen, onder meer bij de Willem de Zwijgerschool.

Bij basisschool Willem de Zwijger is NLdoet een ‘snipperdag’. Het is geen vrije dag, maar een dag waarop de leerlingen nieuwe houtsnippers op het schoolplein verspreiden. Burgemeester Struik kwam ze daarbij helpen. Het is voor haar de eerste keer dat zij, als burgemeester van Leiderdorp, meedoet aan NLdoet. “Ik vind het fantastisch, een goeie reden om met andere mensen in gesprek te zijn. Hele onverwachte, spontane momenten en die kinderen hier zijn lekker ongepolijst. Dat vind ik gewoon heel fijn.”

Voor de leerlingen is een dagje vrijwillig klussen een mooie les. “Ze leren dat in hun latere leven vrijwilligerswerk heel belangrijk is”, vertelt Frans Vogels, conciërge bij de Willem de Zwijgerschool. “Voor verenigingen, voor alle instanties. Dat ze weten dat het erbij hoort.”

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×