De Leidse sterrenwacht opent zaterdag en zondag haar deuren voor publiek. (Foto: Leidse Sterrewacht)

Veel te zien tijdens open weekend bij de Leidse Sterrewacht

De Leidse sterrenwacht opent zaterdag 16 en zondag 17 maart haar deuren tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Tijdens deze twee dagen krijgt het publiek de kans om de kosmos te ontdekken en het historische gebouw te bezichtigen.

Het publiek kan een kijkje nemen door de sterrenkijkers, die op de Orionnevel, de maan, Jupiter of sterrenstelsels gericht staan. Overdag wordt – bij helder weer – naar zonnevlekken en zonnevlammen gespeurd. In het planetarium beleven bezoekers een reis door het heelal.

Theo Klaver van de Werkgroep Leidse Sterrenwacht was vrijdagmiddag te gast bij Sleutelstad Nieuws. Hij zei te verwachten dat de maan komend weekeinde redelijk goed te zien zal zijn. En niet alleen de maan, maar ook Jupiter. Dat is een fenomenaal gezicht.”

Het hele weekeinde zijn er verschillende presentaties door sterrenkundigen. In het lichtlab wordt uitleg gegeven over hoe sterrenkundigen waarnemingen doen, vertelde Klaver. Ook zijn er films over het universum.

Zaterdag de 16e is de Leidse Sterrewacht open van 14.00 tot 23.00 uur en op zondag de 17e van 14.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis, alleen bij het Planetarium wordt een kleine vergoeding gevraagd.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×