Korfbalvereniging Fiks uit Oegstgeest is kampioen en promoveert naar Korfballeague 2. (Foto: CKV Fiks)

Korfbalvereniging Fiks dwingt promotie af na winst titel Hoofdklasse

De laatste wedstrijd van het zaalkorfbalseizoen moest de beslissing brengen in de strijd om het landskampioenschap in de Hoofdklasse. In het Friese Wolvega speelde koploper Fiks uit Oegstgeest tegen KV SCO. Het werd 22-22. Naast de titel levert het kampioenschap Fiks promotie op naar de Korfballeague 2, het op een na hoogste niveau.

De Friezen hadden met meer dan drie punten verschil moeten winnen om de titel op te eisen, maar Fiks sleepte er een gelijkspel uit én daarmee het kampioenschap. Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor de Oegstgeestenaren, die deze laatste wedstrijd heel graag wilden winnen om het kampioenschap nog meer glans te geven.

Voorsprong
De eerste helft gingen de teams redelijk gelijk op en Fiks ging met een punt voorsprong de rust in: 8-9. Even later liep Fiks uit naar 10-14 en leek de strijd beslist. Maar de thuisploeg gaf niet op en knokte zich knap terug. Het werd zelfs 17-15 in het voordeel van SCO, omdat de Friezen wel scoorden en Oegstgeest niet. De spelers van Fiks bleven uiteindelijk koelbloedig genoeg om langszij te komen. Maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. Maar het was voldoende voor de hoofdprijs van het zaalseizoen.

Club
Het landskampioenschap werd in Wolvega meteen al goed gevierd met de meegereisde supporters. “Dit kampioenschap is voor ons als spelers geen teamprestatie. Het is een prestatie van de club”, zei speler Youp Coli na afloop. “Kijk eens naar alle Fiksers, die hier zijn. Jong en oud is aanwezig bij een wedstrijd die zo ver van huis is, hele families zijn meegereisd. Dat geeft ons zoveel plezier en de push om het beste uit onszelf te halen.”