Tijdens de cursus leren deelnemers reanimeren volgens de officiële richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. (Video: Brigit Disseldorp)

Leidenaren leren reanimeren tijdens reanimatiedag 'Hart voor de Stad'

Per dag krijgen gemiddeld 35 mensen een hartstilstand. Een ambulance is vaak pas na vijftien minuten bij het slachtoffer, terwijl al na zes minuten onherstelbare hersenschade kan optreden. “Hoe meer Leidenaren kunnen reanimeren, hoe veiliger de stad wordt”, vindt ook de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) die daarom ieder jaar een reanimatiecursus aanbiedt. Deze vond afgelopen zondag plaats bij studentenvereniging Minerva.

De reanimatiedag werd georganiseerd door de PKvK in samenwerking met zeven grote studentenverenigingen (Minerva, Augustinus, SSR, Catena, Quintus, Njord en Asopos de Vliet) en Taskforce QRS Leiden. Het is een dag om stadsbewoners en studenten te verbinden door samen te leren reanimeren.

De cursus wordt vanuit het Strategisch Partnerschap Student&Stad georganiseerd en is bedoeld voor iedereen in Leiden. Tijdens de cursus leren deelnemers reanimeren volgens de officiële richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Aan het einde ontvangen ze een NRR erkend certificaat en kunnen de deelnemers zich aanmelden als vrijwillige burgerhulpverlener.

De dag trok dit jaar maar liefst 150 deelnemers. Dat waren er honderd meer dan in voorgaande jaren. De organisatie had dit jaar ook meer instructeurs tot hun beschikking. “Als we nog meer instructeurs hadden gehad, dan hadden we wel vijfhonderd mensen een cursus kunnen geven”, vertelt organisator Bauke Drenth. Het aantal aanmeldingen van zowel studenten als niet-studenten rees dit jaar namelijk de pan uit.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×