Wethouder Fleur Spijker overhandigt Loïs van der Zon een goodiebag. (Foto: Felix Straatsma)

Schoolsport071 viert 1574e aanmelding voor cursus

Schoolsport071 vierde maandagmiddag op het terrein van Leiden Atletiek haar 1574e aanmelding voor een schoolsportcursus. De negenjarige Loïs van der Zon was de gelukkige en kreeg van de Leidse wethouder Fleur Spijker (sport) een goodiebag met daarin een aantal bijpassende cadeautjes.

De 1574e aanmelding, dat is niet zomaar een willekeurig aantal. Het is dit jaar precies vierenhalve eeuw geleden dat Leiden in 1574 werd bevrijd van de Spanjaarden: Leidens Ontzet.

Loïs van der Zon heeft zich ingeschreven voor een cursus freerunnen. “Ik ben best wel snel”, zegt ze, “en ik kan ook best wel goed klimmen.” In het tasje dat ze kreeg zitten onder meer een springtouw, een bidon en drie tegoedbonnen die ze kan gebruiken voor andere sportcursussen.

Sleutelstad-verslaggever Felix Straatsma in gesprek met wethouder Fleur Spijker, Patrick Nutting van Schoolsport071 en Loïs van der Zon.

Zoveel mogelijk mensen laten sporten en bewegen staat bij Leiden hoog in het vaandel, zegt wethouder Spijker. “We willen de gezondste stad zijn”, zegt zij. Bovendien, voegt ze eraan toe, is sport niet alleen gezond, maar ook gezellig. “Je doet vriendjes op, vaak voor het leven.”

Patrick Nutting van Schoolsport071 is blij dat er sinds de coronapandemie steeds meer kinderen zijn die zich aanmelden voor schoolsportcursussen. “Zowel bij onze kennismakingscursussen als bij de schoolsporttoernooien zit er echt een stijgende lijn in”, zegt hij. “De meeste schoolsporttoernooien zijn helemaal vol.” Bovendien is Leiden wat hem betreft uniek in zijn ruime aanbod. “Begin dit jaar hadden we bijna 400 cursussen bij tachtig sportverenigingen.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×