De familie Paashaas bij smalspoormuseum Stoomtrein Katwijk Leiden. (Foto: Stoomtrein Katwijk Leiden)

Stoomtrein Katwijk Leiden vanaf 30 maart weer te bezoeken

Het smalspoormuseum Stoomtrein Katwijk Leiden is vanaf zaterdag 30 maart weer elk weekend te bezoeken. Na de restauratieprojecten van de winterstop is het vernieuwde museum, tot en met zondag 29 september 2024, weer open voor publiek.

Het museum is naar eigen zeggen volledig ‘kidsproof’. Bezoekers kunnen onder meer in een stoom- en dieseltrein een rondje om het Valkenburgse Meer rijden, zowel binnen als buiten met modeltreinen spelen en meedoen aan een ‘smalspeurtocht’.

Paashaas
Om de heropening extra feestelijk te maken loopt de familie Paashaas op Eerste en Tweede Paasdag rond om de jongste bezoekers te trakteren en met hen op de foto te gaan.

Kaartjes
Ondanks de inflatie heeft Stoomtrein Katwijk Leiden haar tarieven niet verhoogd. Volwassenen betalen 12 euro voor een kaartje. Voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud kost een kaartje 9 euro. De jongste kinderen mogen, net als houders van een museumkaart, gratis mee naar binnen. Met een kaartje kunnen bezoekers twee treinreizen maken en krijgen ze toegang tot zowel het buiten- als het binnenmuseum, met een grote Kidscorner en een expositie over smalspoor.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×