Bewoners krijgen les in het gebruik van de AED. (Foto: Energiek Zoeterwoude)

Zoeterwoude plaatst AED's in buitengebied: 'Enorme boost voor de veiligheid'

De veiligheid van de lokale gemeenschap in het buitengebied van Zoeterwoude, de Weipoort, heeft een ‘boost’ gekregen. Op verschillende plaatsen zijn Automatische Externe Defibrillators (AED’s) opgehangen, ook zijn er zestig buurtbewoners opgeleid in het gebruik van het apparaat dat levens kan redden bij een hartstilstand. De AED’s hangen verspreid door de Weipoort, onder andere bij de ijsboerderij.

“De AED’s spelen een cruciale rol bij het bieden van directe hulp in noodsituaties en dragen bij aan het vergroten van de veiligheid in de gemeenschap”, vertelt initiatiefnemer Jorrit Smit van Energiek Zoeterwoude.

De opgeleide inwoners zijn aangemeld als burgerhulpverlener op de website Hartslag.nu. “Zij krijgen dan een oproep als er in de nabije omgeving een noodgeval is. Dit is belangrijk, want de overlevingskans is het grootst als binnen 6 minuten de AED wordt aangesloten en de reanimatie wordt gestart”, weet Smit.

Ook Zoeterwoudse wethouders Moniek van Sandick en Angelique Beekhuizen-Wesseling volgden met succes de cursus in het gebruik van de AED.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×