De gouden medaille ging naar Mounira El-Shaer voor haar prestaties als Juridisch dienstverlener. (Foto's: mboRijnland)

Goud, zilver en drie keer brons voor mboRijnland bij vakwedstrijden

mboRijnland heeft vijf medailles gewonnen bij ‘Skills The Finals’. Dat zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Dertien finalisten streden in verschillende vakgebieden om de titel ‘Beste van Nederland’.

De gouden medaille ging naar Mounira El-Shaer voor haar uitstekende prestaties als Juridisch dienstverlener. Patissier Roos Buakhiaw ontving de zilveren medaille als kroon op haar werk en Lars van der Haven mocht brons mee naar huis nemen in de categorie Facilitair dienstverlener.

De 22-jarige Mounira stond versteld dat ze goud had gewonnen. Al snel kwamen de tranen van blijdschap, net als bij haar begeleider Sara Giethoorn: “Ik ben zo trots op haar, echt geweldig, ik heb er geen woorden voor. Ik hoop dat Mounira beseft dat ze echt een topper is.” Op verschillende thema’s, zoals seksueel grensoverschrijdend gedrag en echtscheiding, bereidde de student uit Zoetermeer een advies voor, ging in gesprek met cliënten (acteurs) en presenteerde haar ideeën aan de jury.

Vrijdagavond werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een spetterende prijsuitreiking van Skills Heroes in de Brabanthallen in Den Bosch. Twee dagen lang trokken de finalisten alles uit de kast om hun talenten en skills te laten zien in de talloze opdrachten die ze voorgeschoteld kregen.

Roos Buakhiaw (23) kwam zes jaar geleden vanuit Thailand in Nederland wonen. En nu staat ze te stralen op het podium. Ze maakte een prachtig showstuk in het thema ‘Taste of Asia’ met onder meer bamboestengels van witte chocolade, een Boeddhabeeldje met gouden details en een subtiel gedecoreerde lotusbloem. Haar docent en begeleider Wynand Starreveld: “De enorme inzet van Roos, haar passie voor het vak en haar enthousiasme hebben ervoor gezorgd dat ze zo’n geweldig resultaat heeft neergezet. Ook haar leerbedrijf Banketbakkerij Krijn Verdoes in Katwijk heeft veel betekend in de voorbereiding. Zij hebben Roos veel ruimte gegeven om te oefenen en zich te ontwikkelen.”

Lars van der Haven (20) kon het ook haast niet geloven toen hij naar het podium werd geroepen. “Ik vond het een geweldige ervaring om aan zo’n grote wedstrijd in mijn vakgebied mee te doen en heb er heel veel van geleerd.” Lars schreef een adviesrapport voor een gemeente hoe zij duurzamer konden worden. “Hierbij heb ik een aantal plannen bedacht, getekend en gepresenteerd. Zo moest ik een ontmoetingsruimte inrichten, in combinatie met het onderwerp koffie. Om medewerkers kennis te laten maken met elkaar. Ook heb ik de hele eerste etage van het pand opnieuw moeten inrichten om de organisatie over te laten stappen naar ‘het nieuwe werken.”

Sebastiaan Stehmann (22) nam brons mee naar huis voor zijn prestaties tijdens de ‘Sport & Bewegen Powered by-wedstrijd’ die mboRijnland drie weken geleden organiseerde in Adventure Valley Zoetermeer. Sebastiaan kreeg de opdracht om een skiles voor te breiden en daarna de les te geven aan een groepje basisschoolleerlingen uit groep 8. Elif Ulaş (18) en Meva Çetin (16), het koppel van de Powered by-wedstrijd Entree Horeca, Voeding en Voedingsindustrie ontvingen ook de bronzen medaille en waren daar superblij mee. Ook deze wedstrijd werd al eerder gehouden. Zij kregen de opdracht een aantal gerechten te maken, de tafel te dekken en de gerechten ook op te dienen. Elif: “Ik las het recept door en Meva deed de snijtechnieken, het mixen en roeren. We vormden echt een team samen.”

  • Lars van der Haven
    Lars van der Haven
  • Mounira El-Shaer
    Mounira El-Shaer
  • Saraphi Roos Buakhiaw
    Saraphi Roos Buakhiaw
  • Sebastiaan Stehmann
    Sebastiaan Stehmann
  • Elif en Meva
    Elif en Meva
Leiden Onderwijs Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×