De gemeenteraad van Oegstgeest heeft een nieuw lid. (Foto: Jan Frensen)

Marcus Rolloos nieuw raadslid voor BVNL Oegstgeest, voorganger naar Montenegro

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft een nieuw lid. Marcus Rolloos neemt de zetel in die vrijkwam nadat fractievoorzitter van BVNL Onno Laarhoven onverwachts bekendmaakte te stoppen. Rolloos neemt ook zitting in de vertrouwenscommissie en het presidium.

Rolloos is een oude bekende in de raad. Eerder zat hij al jaren in de fractie van de VVD, maar hier stapte hij in 2021 uit vanwege onenigheid over de handhaving van de coronapas. Rolloos ging hierna op eigen houtje verder in de gemeenteraad en sloot zich aan bij BVNL. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 wist zijn partij één zetel te behalen. Rolloos, die op plek vier van de kandidatenlijst stond, verdween hiermee uit de raad, maar bleef als commissielid.

Vertrouwenscommissie
Met het vertrek van fractievoorzitter Onno Laarhoven kwam een plek vrij, welke door de nummer twee en drie op de lijst geweigerd werd. Hiermee was de weg vrij voor een terugkeer van Rolloos, die donderdag de eed aflegde en geïnstalleerd werd door burgemeester Emile Jaensch. Een stemming over toelating tot het presidium en de vertrouwenscommissie verliep ongebruikelijk. Van de 19 stemmende gemeenteraadsleden stemden acht tegen toelating tot de vertrouwenscommissie. Rolloos werd hiermee met zijn hakken over de sloot toegelaten tot de commissie.

Marcus Rolloos over zijn prioriteiten als gemeenteraadslid, in gesprek met Jan Frensen.

Voorganger Onno Laarhoven stapte eind februari tot verbazing van andere raadsfracties op. Het raadswerk bleek niet te combineren met zijn activiteiten als ondernemer in Montenegro. Het heen en weer vliegen bleek onrealistisch en ten koste te gaan van de kwaliteit van het werk. Na een gesprek met burgemeester Jaensch besloot Laarhoven dat het het beste was om te stoppen. Het voormalige raadslid is inmiddels geëmigreerd.

Naast Rolloos is ook een nieuw commissielid voor de VVD geïnstalleerd. Wim van Zijp gaat daar de fractie ondersteunen in commissievergaderingen.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×