Pasta funghi met aardpeer à la Martine. (Foto: Martine van Schaik)

Koken zonder Dieren: Pasta funghi met aardpeer

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van raadslid Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren: Pasta funghi met aardpeer. “Sommige mensen hebben het over topinamboer omdat het zo lekker chic klinkt, maar ik zeg gewoon aardpeer. En hoewel het knolletje er nogal onopvallend uitziet, is het overheerlijk.”

Dit keer maakte ik een pasta funghi met aardpeer. Ik koos voor oesterzwam en kastanjechampignons, maar je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken”, zegt Martine over het recept dat ze deze week voor onze rubriek uitkoos.

Ingrediënten – voor 4 personen
500 gram aardpeer
Bakje oesterzwammen
Bakje kastanjechampignons
350 gram pasta naar keuze
1 ui
2 teentjes knoflook
Zakje geroosterde pinda’s of cashewnoten
1 komkommer
1 bakje kerstomaatjes
Zout en peper
Plantaardige boter om in te bakken

Bereiding
Pel en snipper de ui, snijd of pers de knoflook en maak de paddenstoelen schoon. Schil de aardpeer (hoeft niet per se, maar ik vind het lekkerder zonder schil) en snijd in gelijkmatige plakjes van ongeveer 1 centimeter dikte.

Fruit de ui op laag vuur. Zet het vuur na enkele minuten wat hoger en voeg de plakjes aardpeer toe. Bak ze een minuut of vijf mee en voeg dan de paddenstoelen toe. Voeg de kookroom toe als de paddenstoelen geslonken zijn, en laat het geheel pruttelen totdat de aardpeer gaar is. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voor een kleine crunch strooi ik er weleens cashewnoten overheen, maar een handje geroosterde pinda’s kan ook. En voor de frisheid serveer ik er komkommer en kerstomaatjes bij.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×