Het Garenmarktplein vormt rond 3 oktober het decor van de musical 'De nieuwe geuzen'. (Foto: Emile van Aelst)

3 October Vereeniging houdt audities voor geuzen-musical

Vanwege de viering van 450 jaar Leidens Ontzet worden dit jaar veel extra activiteiten georganiseerd rond 3 oktober. Daaronder ook een spannende musical met gelijknamig boek ‘De nieuwe geuzen’. Meespelen in de musical is mogelijk en aanmelden voor audities kan vanaf nu.

De nieuwe geuzen is een spannend verhaal over Leidens Ontzet dat beleefd kan worden in een jeugdboek en als spetterende musical. Deze bijzondere productie in het kader van 450 jaar 3 October wordt rond 3 oktober meerdere keren in het openbaar uitgevoerd. In april gaan de audities van start en de 3 October Vereeniging nodigt alle getalenteerde acteurs uit om zich hiervoor op te geven.

Het verhaal is geschreven door Mark van Egmond en Lisanne Brouwer. Willem ten Teije is scriptschrijver van de musical. Het verhaal is verankerd in onze regio en belooft lezers van alle leeftijden en achtergronden mee te nemen op een onvergetelijke reis vol spanning en avontuur. Vier jonge helden – Imane, Fleur, Sem, en Amir – bundelen hun krachten om het leukste feest van het jaar te redden: Leidens Ontzet. Het verhaal begint wanneer deze nieuwsgierige kinderen een verdacht tafereel ontdekken tijdens de opbouw van het reuzenrad voor het aanstaande 3 oktoberfeest. Wat begint als een onschuldig uitje naar de kermis, ontaardt al snel in een race tegen de klok om het festijn te redden van een mysterieuze dreiging.

Auteur Mark van Egmond vertelt: “Het verhaal is af en de komende tijd mogen we het tot leven gaan brengen: met mooie illustraties bij het boek en in de repetities voor de musical. We hebben nieuwe liedjes geschreven en met dit nieuwe verhaal verbinden we jonge lezers en brengen we de rijke geschiedenis en de diversiteit van onze regio tot leven.” Ook uitgever Jolijn Swager van Volt Kinderboeken is enthousiast: “Ik ben zelf in Leiden geboren en woon er ook nog steeds. Dat maakt het extra bijzonder om onze geschiedenis op een frisse manier aan de nieuwe generatie over te mogen brengen.”

Audities
De eerste audities voor de musical zijn op zondag 14 april. Scriptschrijver Willem ten Teije: “We zoeken vier kinderen tussen de 10 en 14 jaar voor de hoofdrollen en vijf volwassenen. Ook zoeken we nog figuranten.” De repetities zijn op zondagochtenden van mei tot en met september, met uitzondering van de zomervakantie. Iedereen die het leuk lijkt om mee te doen, kan zich opgeven via musical@3october.nl.

‘De nieuwe geuzen’ is vanaf medio september verkrijgbaar bij lokale boekhandels, online en bij het Servicepunt van de 3 October Vereeniging. De musical wordt rond 3 oktober opgevoerd op een groot podium op de Garenmarkt.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×