Het Politiek Vrouwencafé trok vorig jaar circa veertig belangstellenden. (Foto: Mairenie Leest)

Burgemeester Tjarda Struik bij Politiek Vrouwencafé Leidse gemeenteraad

De vrouwelijke raadsleden van de gemeente Leiden organiseren op vrijdag 19 april een Politiek Vrouwencafé in het Stadhuis van Leiden. Speciale gast is de Leiderdorpse burgemeester Tjarda Struik die tijdens de bijeenkomst wordt geïnterviewd. Ook is er een fictief raadsdebat met tips en tricks van lokale politici.

Via het politiek vrouwencafé hopen de organiserende raadsleden meer vrouwen te interesseren voor de politiek. “Dat is hard nodig, want het aantal vrouwen in de gemeenteraad blijft achter bij het aantal mannen in de raad, terwijl meer vertegenwoordiging van vrouwen, en ook andere vormen van diversiteit, goed is voor de besluiten die de gemeente neemt”, vinden de vrouwelijke raadsleden.

Raadslid Lianne Raat (Partij voor de Dieren): “We nodigen vrouwen uit alle hoeken van Leiden en omgeving uit om meer te weten te komen over de lokale politiek, want er zijn echt nog te weinig vrouwen actief.” Raadslid Marleen Schreuder (GroenLinks): “Vorig jaar organiseerden we dit evenement voor de eerste keer en de opkomst was onverwacht hoog. Daarom organiseren we het Politiek Vrouwencafé nog een keer, want we willen nog meer vrouwen inspireren en aanmoedigen om ook politiek actief te worden.” In de uitzending van Sleutelstad Nieuws vertelden ze er vrijdag alles over.

Tijdens de bijeenkomst wordt de burgemeester van Leiderdorp Tjarda Struik geïnterviewd over haar motivatie, drijfveren, ambities en verschillende rollen in het lokale bestuur. Geïnteresseerden kunnen vooraf vragen insturen via m.schreuder@gemeenteraadleiden. Om kennis te maken met de praktijk van het raadslidmaatschap kan iedereen meedoen aan een fictief raadsdebat in de raadzaal over relevante onderwerpen die Leiden en de regio aangaan, zoals vergroening, verkeer, zorg en veiligheid.

Vrouwen uit Leiden en omgeving zijn van harte welkom om de huidige vrouwelijke raadsleden te ontmoeten. Het Politiek Vrouwencafé is open voor vrouwen van alle leeftijden, achtergronden en politieke overtuigingen. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. De bijeenkomst kan gratis worden bijgewoond.

Datum: vrijdag 19 april 2024
Tijd 15.30 uur inloop. Start 16.00 uur. Einde 18.30 uur.
Locatie Stadsfoyer, Stadhuis Leiden

Leiden Nieuws Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×