Tamara Griffioen volgt per 1 september Kees van Leeuwen op als artistiek leider van Theater Ins Blau. (Foto: Justin Manders)

Tamara Griffioen wordt nieuwe artistiek leider Theater Ins Blau

Tamara Griffioen wordt op 1 september artistiek leider van het Leidse vlakkevloertheater Ins Blau. Ze gaat de programmering van Ins Blau invullen en makers uitnodigen en begeleiden in het productiehuis. De huidige zakelijk leider Mirjam Hensgens wordt per diezelfde datum benoemd als directeur-bestuurder van Theater Ins Blau. Directeur en oprichter Kees van Leeuwen vertrekt eind dit seizoen bij het theater en krijgt met Griffioen en Hensgens een waardige opvolging.

Griffioen werkte als cultuurcoach bij Westland Cultuurweb en blijft als artistiek leider aan het Delft Fringe Festival verbonden. Met haar haalt Ins Blau een programmeur in huis die met een nieuwe blik de lijn kan voortzetten die Kees van Leeuwen heeft opgezet. Met jonge, vernieuwende makers en voorstellingen die actuele onderwerpen bevragen.

Door haar achtergrond staat Griffioen met twee voeten in de praktijk met aandacht voor publiek en makers. “Ik kijk er ontzettend naar uit om met een fantastisch team verder te bouwen aan Ins Blau. Ik bewonder wat Kees van Leeuwen heeft opgebouwd en mogelijk gemaakt voor de stad en de theatersector en ik heb er zin in om bij het bruisende Ins Blau te mogen beginnen.”

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×