Voor Redelijk Onverantwoord komt een droom uit: een eigen dweilfestival. (Foto: Nelleke de Vries)

Voorschoten krijgt een eigen dweilfestival

Voor de leden van het Voorschotense dweilorkest Redelijk Onverantwoord komt op zaterdag 29 juni een droom uit: een eigen Dweilfestival in het centrum van Voorschoten met als titel ‘ff Blazen’. Het centrum vult zich die dag met muzikanten, gezelligheid en hopelijk veel publiek.

Tien jaar spelen de leden van het dweilorkest Redelijk Onverantwoord al op feesten en festivals door het hele land. “Wij speelden vaak op gave festivals zoals de Sneeker Dweildag in Friesland en het Jeroen Bosch Festival in Den Bosch. Hoe gaaf zou het zijn om thuis op een eigen dweilfestival in Voorschoten te spelen?” vroeg het bestuur van het Voorschotens dweilorkest zich af. “Het idee begon als een jubileumstunt, maar misschien gaan wij dit jaarlijks organiseren in Voorschoten”, aldus één van de enthousiaste bestuursleden Michel van Elswijk.

Onverantwoord
De achttien jonge enthousiaste muzikanten van Redelijk Onverantwoord spelen niet alleen op festivals, maar ook op verjaardagen en feesten. Een zanger ontbreekt, maar het publiek zingt de teksten altijd keihard mee. Het repertoire van de band is modern en wordt steeds verder uitgebreid. Populair is nu bijvoorbeeld Noodgeval van Goldband. “Onze muziekschrijver Marc van Niel bekijkt nu of het ook mogelijk is om ‘Europapa’ te spelen op het festival”, vertelt Michel. “Niet elk nummer is geschikt voor een dweilorkest-versie. Soms is het echt te onverantwoord.”

Wedstrijd- en Leutklasse
Het eerste Voorschotens dweilfestival vindt zaterdagmiddag 29 juni plaats in het centrum van Voorschoten op verschillende podia. Het hoofdpodium komt bij het Treubplein. De andere podia komen bij de Hudson en op de Voorstraat. De dweilorkesten kunnen meedoen aan de wedstrijdklasse of de ‘Leutklasse’. De deelnemers van de wedstrijdklasse worden beoordeeld door een jury op interactie met het publiek, originaliteit, performance, maar natuurlijk vooral op muzikaliteit. Het winnende orkest wint vijfhonderd euro. In de Leutklasse doen de orkesten alleen mee voor de leuk, maar ook zij maken kans op een geldprijs van tweehonderd euro.

Vrienden & sponsoren
Deelname en toegang zijn gratis. Daarom is er geld nodig van vrienden en bedrijven. Iedereen kan zich aanmelden als vriend en doneren. Ook bedrijven kunnen sponsoren. Interesse?  Check ffblazen.nl.

Cultuur Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×