De eerste voorstelling die onder de nieuwe naam gespeeld gaat worden heeft als titel Raak me aan. (Foto: TGPuls)

Puls, een nieuwe naam in de Leidse theaterwereld

Actrice Jolanda Prook en acteur Rogier van Schoonderwoerd den Bezemer werken al ruim 25 jaar samen. Geregeld in combinatie met andere spelers of toneelgezelschappen, maar veelal ook met zijn tweeën als Theatergroep NogNooitZoiets. Bij Sleutelstad Cultuur vertellen Prook en Van Schoonderwoerd den Bezemer dat ze het begin dit jaar tijd vonden worden om de voorstellingen die ze samen spelen onder een nieuwe naam op de planken te brengen en dat werd Puls.

De eerste voorstelling die onder de nieuwe naam gespeeld gaat worden heeft als titel Raak me aan. Van Schoonderwoerd den Bezemer licht toe dat het toneelstuk gebaseerd is op een verhaal van de vorig jaar overleden schrijver en columnist Ger Thijs. “We hebben wel eerder een stuk gespeeld van zijn hand, maar ‘Raak me aan’ is – althans naar mijn mening – het mooiste dat hij ooit heeft geschreven. Wij hadden zo’n vijftien jaar geleden al eens bedacht om dit te gaan spelen. Door allerlei omstandigheden is dat er toen niet van gekomen, maar het zat nog wel altijd in onze hoofden.”

Dicht op je huid
Prook noemt het een verhaal dat voor iedereen herkenbaar is. “Het gaat over een broer en zus die elkaar ontmoeten, nadat ze een lange periode geen contact hebben gehad. Wanneer ze elkaar weer treffen kijken ze terug op hun jeugd en hun ouders, hebben ze het over ruzie, verlies en verdriet. De relatie tussen broer en zus is gecompliceerd, soms kan het knetteren, maar er is ook liefde. Het gaat over de grote thema’s van het leven, met mooie momenten en zware keuzes. Omdat het zo herkenbaar is, is het een voorstelling die dicht op je huid gaat zitten.”

De voorstelling Raak me aan, onder regie van Josja Hamann, is te zien op vrijdag 19 en zaterdag 20 april om 20.15 uur en op zondag 21 april om 15.00 uur in Theater Imperium aan de Oude Vest 33E in Leiden.

Actrice Jolanda Prook en acteur Rogier van Schoonderwoerd den Bezemer te gast bij Sleutelstad Cultuur. (deel 1)

Actrice Jolanda Prook en acteur Rogier van Schoonderwoerd den Bezemer te gast bij Sleutelstad Cultuur. (deel 2)

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×