(Foto: Marc Wonnink)

Afscheid en installatie van drie raadsleden in Leiderdorp

Drie raadsleden namen gisteravond afscheid van de gemeenteraad van Leiderdorp. Dat waren Mirjam van der Stelt en Medea Hempen van het CDA en Eric Filemon van de Lokale Partij Leiderdorp (LPL). Zij gaven vorige maand te kennen per direct te stoppen als raadslid. Aangezien het CDA slechts twee zetels heeft, resulteerde het vertrek van Hempen en Van der Stelt in een volledige wisseling van de fractie.

Mirjam van der Stelt, lid van het CDA, nam afscheid als raadslid, waarbij ze haar rol sinds 2014 in de raad voltooide. Haar indrukwekkende speech tijdens het debat over de opvang van Syrische vluchtelingen in 2016 werd gememoreerd, waarbij ze een waardigheid toonde die haar mederaadsleden erkenden. Olaf McDaniel sprak haar door haar afwezigheid, digitaal toe. “Dankjewel namens de gehele raad.” Burgemeester Tjarda Struik prees haar brede belangstelling en haar vermogen om mensen te verbinden. Ze wenste haar succes bij haar toekomstige bezigheden zoals haar werk bij de veiligheidsregio en haar passies voor zingen en koken. “We gaan je missen in je verbindende karakter. Het ga je goed, en het cadeau en de bloemen komen jouw kant op.”

Medea Hempen, fractievoorzitter van het CDA, werd geëerd voor haar inzet voor sociale rechtvaardigheid en haar betrokkenheid bij zaken als het minimabeleid en schuldhulpverlening. Olaf McDaniel: “Je denkt vooral in details. Een van de belangrijkste details zijn de hagen en heggen. Die hebben ook het landelijk CDA-programma gehaald. Ik zal je persoonlijkheid en verbondenheid missen. Dankjewel!” Medea sprak zelf over de uitdagingen op het gebied van klimaat en biodiversiteit en benadrukte het belang van overheidsinterventie om deze crises aan te pakken. “Ik moet afhaken door gezondheidsproblemen. Met pijn in het hart verlaat ik de raad. Ik heb mijn werk als raadslid altijd met veel plezier gedaan. Dank voor de hele fijne samenwerking.”

Eric Filemon van de LPL werd geprezen voor zijn expertise op het gebied van onderwijs en zijn rol bij het bevorderen van een rookvrij Leiderdorp. Ook werd stilgestaan bij zijn bijdrage aan het lokale culturele erfgoed. Filemon: “Het is een moeilijke beslissing geweest. Ik heb er lang over nagedacht. Mijn tweede kleindochter komt eraan. Sinds drie jaar ben ik opa én oma, Filemon verloor enkele jaren geleden zijn echtgenote, voor mijn dochter. Dat is de afweging geweest dat ik stop.” Als afscheidscadeau zong Filemon een couplet van het Leiderdorps Volkslied, een passende afsluiting van zijn periode in de raad. Filemon blijft betrokken bij de LPL als bestuurslid en adviseur.

Nieuwe leden
De installatie van de drie nieuwe raadsleden, Jan Huisman en Jan Stevers voor het CDA en Koos Koster voor de LPL, volgde op het afscheid. Burgemeester Tjarda Struik nam bij de CDA-leden de eed af en bij het LPL-lid de belofte.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×