(Foto: Politie)

DNA leidt naar Voorschotense inbreker

De politie heeft dankzij DNA-onderzoek twee woninginbrekers kunnen aanhouden. De mannen worden verdacht van twee inbraken in Voorschoten en Leiderdorp eind 2023. Het gaat om mannen uit Rotterdam en Voorschoten. De Rotterdammer zit al sinds eind februari vast, de Voorschotenaar werd afgelopen maandag opgepakt.

Dankzij sporenonderzoek na de inbraken, was er van de daders DNA-materiaal beschikbaar. Dat leverde in beide gevallen een match in de DNA-databank op met de profielen van de nu aangehouden verdachten.

Een 20-jarige Rotterdammer, werd op 26 februari aangehouden in Rotterdam. Hij zit sindsdien vast en heeft een van de inbraken inmiddels bekend. De 20-jarige Voorschotenaar wordt vandaag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×