(Foto: Chris de Waard)

Eerste schets voor inrichting zaterdagmarkt klaar

Een eerste schets voor de inrichting van de nieuwe Leidse centrummarkt is klaar. Daarop staat nog niet wie waar een plek krijgt of houdt, maar wel welke maatregelen genomen moeten worden op basis van het rapport dat de Leidse brandweer eerder maakte.

“We hebben een tekening gemaakt van het gebied en die met de marktcommissie besproken”, vertelt wethouder Fleur Spijker (economie).  Daarin staat onder andere dat er minimaal 3,5 meter doorrijruimte nodig is om in geval van nood een brandweerwagen door te laten.

“Die ruimte is er sowieso niet overal”, weet de wethouder inmiddels. Hoe daarmee om wordt gegaan, moet de komende tijd duidelijk worden. Wel neemt de gemeente alvast alle maatregelen die wel kunnen. Het gaat daarbij om het weghalen van een aantal lantaarnpalen en ander straatmeubilair dat een vrije doorgang in de weg staat.

Spijker hoopt dat het nieuwe inrichtingsplan voor de zaterdagmarkt voor de zomer klaar is en kan worden ingevoerd, zodat Leiden met een veilige en sprankelende markt de zomer in kan.

Economie Leiden Nieuws Politiek Centrummarkt Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×