ZZ Leiden verliest in Luik in de BNXT League. (Foto's: Marja van Tilburg)

Zorg en Zekerheid Leiden verliest van Luikse basketballers

Na de forse nederlaag tegen Telenet Giants Antwerp heeft Zorg en Zekerheid Leiden vrijdagavond opnieuw dik klop gehad. RSW Liège Basket nam in eigen huis met de 94-65 overwinning revanche voor de nederlaag in Leiden. De hele wedstrijd liep Leiden achter de feiten aan.

ZZ Leiden moest het in Luik stellen zonder Roeland Schaftenaar, die met een rugblessure thuis was gebleven. Waar RSW Liège Basket scherp aan de wedstrijd begon, zo moeilijk hadden de mannen van ZZ Leiden het in de openingsfase. Na drie minuten zag coach Doug Spradley zich al genoodzaakt om een time-out te nemen bij een stand van 10-0.

Oppermachtig
Aanvankelijk sorteerde dat geen effect, want de ploeg uit Luik denderde door naar een 20-2 voorsprong. Vanaf dat moment begon het wel iets beter te lopen, maar tot veel punten aan Leidse kant leidde dat niet. Niet alleen was het schotpercentage niet goed verzorgd, Liège Basket was in de rebound ook oppermachtig.

Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. Liège Basket bleef de wedstrijd domineren. Af en toe waren er fases dat Zorg en Zekerheid Leiden even liet zien dat de ploeg wel degelijk goed kan basketballen, alleen waren die fases niet al te lang.

Woensdag  1 mei speelt ZZ Leiden thuis tegen Filou Oostende, koploper in de BNXT League.