Stine Nuijen (Leiden Atletiek) sprong 4,67 meter op de winderige atletiekbaan in de Leidse Hout. (Foto's: Gerry van Bakel)

Koude wind gooit geen roet in het eten junioren Leiden Atletiek

De 1500 meter lopers, speerwerpers en polsstokhoogspringers hadden zondag misschien wel het meeste last van de harde wind op de atletiekbaan in de Leidse Hout. Maar dat weerhield de atleten van Leiden Atletiek er niet van veel punten te halen in de clubcompetitie. Doel is een plek in de finale die in september op de kalender staat.

Vorig jaar won het Leidse jongensteam U18/U20 de nationale titel. De Leidse meisjes wisten zich net niet te plaatsen voor de finale. Gisteren was de tweede wedstrijd en de jongens staan inmiddels op plaats 2, de meisjes gingen van plaats 24 naar plaats 19. Wel vooruitgang, maar nog een hele kluif om de sprong te maken naar de beste twaalf die mogen aantreden in de finale.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Akshaay Swaminathan, Julian Boele, Jet van der Heijden en Tim Brouwer de Koning over competitie junioren Leiden Atletiek.

Jet van der Heijden deed bij de meisjes mee aan drie onderdelen: discuswerpen (41,27m), speerwerpen (36,32) en kogelstoten (12,11m). Bij de eerste twee onderdelen speelden de wind haar wel wat parten. “Bij discus heb je graag een beetje zijwind, zodat je de discus daar op kan leggen. En de speer is natuurlijk erg licht. Bij de kogel heb je daar minder last van.” Van der Heijden is tevreden met haar prestaties, ze won het discuswerpen met groot verschil, werd derde bij speer en eerste bij kogel met een persoonlijk record.

Kans
Julian Boele was minder te spreken over zijn prestatie bij het polsstokhoogspringen, ook al werd hij gedeeld eerste. “Het was niet best. Normaal spring ik wel 4.40 meter en ik wil graag wat hoger, maar vandaag kwam ik niet verder dan 4.10 meter. Maar goed, volgende keer beter.” Boele denkt dat het jongensteam een goede kans maakt om de titel te prolongeren. “Er zijn wat atleten afgevallen of afwezig vanwege trainingsstage, maar als iedereen er is, moet het lukken.”

Akshaay Swaminathan en Matthijs van der Meulen debuteerden op de 2000 meter steeplechase. Altijd  een lastig nummer om atleten voor te strikken. Voor Akshaay Swaminathan was het ook geen liefde op het eerste gezicht. “De waterbak is lastig, heel koud water en ik werd tot mijn borst toe nat.” Ook zijn tijd was minder dan hij had gehoopt (6:31,36). Maar teamcaptain Tim Brouwer de Koning was erg tevreden met het optreden van Swaminathan die tweede werd. En ook Van der Meulen deed het als reserveloper goed.

Tevreden
Voordat de afsluitende Zweedse estafettes werden gelopen, kon Brouwer de Koning al tevreden terugblikken. “Ik moet nog wel een slag om de arm houden. Bij een estafette kan er altijd van alles gebeuren, maar volgens mij heeft iedereen heel goed gepresteerd.”

De Zweedse estafettes (400 meter, 300 meter, 2oo meter en dan 100 meter) leverden geen problemen op. Het meisjesteam liep in 2:34,31 naar de vierde plaats, het jongensteam werd vijfde in een tijd van 2:09,89.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×