De Vrijmarkt in het Oude Dorp was het centrale punt van de viering. (Video: Brigit Disseldorp)

Leiderdorp kleurt oranje tijdens natte Koningsdag

De viering van Koningsdag 2024 in Leiderdorp was een levendige mix van gezelligheid en saamhorigheid, ondanks de periodieke regenbuien die de dag kenmerkten. Burgemeester Tjarda Struik en de voorzitters van de Oranjevereniging Leiderdorp en Vrienden van het Oude Dorp waren aanwezig en namen de tijd om samen met de inwoners te genieten van de festiviteiten.

De vrijmarkt in het Oude Dorp was het centrale punt van de viering, waar inwoners van alle leeftijden samenkwamen. De markt opende officieel om 10.00 uur en strekte zich uit over de Hoofdstraat, Kastanjelaan, Lindelaan en Hoogmadeseweg. De kraampjes boden een breed scala aan artikelen aan, van speelgoed en boeken tot kleding en unieke zolder vondsten. Voor de kinderen waren er diverse activiteiten georganiseerd, zoals spelletjes en springkussens en ’s ochtends waren er dansoptredens van ID Dance Factory bij de Dorpskerk.

Muzikale intermezzo’s waren er in overvloed. Stichting MOL organiseerde een speciaal Koningsdagconcert in de Dorpskerk, uitgevoerd door leerlingen van de Leiderdorpse muziekschool. Dit concert begon om 11.00 uur en was toegankelijk voor alle leeftijden, waardoor een koninklijke sfeer werd gecreëerd die bezoekers zowel vermaakte als ontroerde.

Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×