(Video en Foto's: Jan Frensen)

Oranjevereniging Oegstgeest zet weer een vol programma neer op Koningsdag

Sinds jaar en dag is in Oegstgeest de Oranjevereniging verantwoordelijk voor de festiviteiten rondom de verjaardag van de vorst. Een beetje regen hield ook dit jaar de vereniging niet tegen om een vol programma neer te zetten.

De dag begon traditioneel met een ontbijt voor leden van de Oranjevereniging en mensen die dit jaar een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Aansluitend vond bij het gemeentehuis de aubade plaats, waar onder muzikale begeleiding van FBL de koning toegezongen werd.

In het park naast het gemeentehuis waren hierna de SKO Kinderspelen met traditionele spelletjes als balgooien en stokvangen. Naar dit eerste deel keken voorzitter van de Oranjevereniging Linda van der Zon en burgemeester Emile Jaensch in hun officiĆ«le functie het meeste uit. De rest van de dag stond in het teken van feest. Door het dorp heen waren op verschillende plekken muziekoptredens. Ook de burgemeester sloot daar bij aan. “In de loop van de middag doe ik mijn ambtsketen af en neem ik een biertje.”

Wielerronde
Als sportief onderdeel van de dag wordt voor het tweede opeenvolgende jaar een wielerronde georganiseerd door wielervereniging Swift. Ook de Detom dikkebandenrace was weer onderdeel van het programma. Even verderop, naast winkelcentrum Lange Voort was er ook kermis. Deze blijft tot en met 5 mei staan.

Oegstgeest Koningsdag 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×