De plannen voor de nieuwbouw op de locatie Rhijnvreugd zijn klaar. (Foto: Chris de Waard)

Rhijnvreugd Leiden: 75 woningen tussen water en weg

Wie via de Hoge Rijndijk Leiden binnenrijdt, ziet vlak naast de A4 allereerst een rijtje verouderde woningen en een verrommeld bedrijventerreintje. Maar die aanblik heeft zijn langste tijd gehad. Nog voor de zomer buigt de Leidse gemeenteraad zich over het bestemmingsplan voor het gebiedje.

Tussen de Hoge Rijndijk en het water realiseert Vink Bouw het plan Rhijnvreugd Leiden met 75 woningen, waarvan 30 stuks in de sociale huursector en 30 betaalbare koopwoningen. De overige vijftien zijn eengezinswoningen langs het water die uit hout worden opgetrokken.

Wethouder Julius Terpstra (Bouwen) vertelt wat er precies gebouwd gaat worden op de locatie Rhijnvreugd tussen de Hoge Rijndijk en het water van de Rijn.

Gekapt
Aan de overkant van de weg komt een nieuwe bedrijfshal voor Verhagen Leiden tussen de bestaande bebouwing en de Willem van der Madeweg. Een bosje moet daarvoor gekapt worden. De onderneming in schoonmaakmachines krijgt de plek in ruil voor een stuk grond aan de overkant dat nu bij de nieuwbouw betrokken kan worden.

De toekomstige bewoners kunnen op eigen terrein parkeren. Deels op een aantal parkeerplaatsen op het binnenterrein en deels in een verdiept aangelegde parkeervoorziening. In totaal komt er plek voor zestig auto’s.

Het is de bedoeling dat de woningen in het eerste kwartaal van 2026 worden opgeleverd.

Vink Bouw uit Nieuwkoop bouwt langs de Rijn en nieuw woonwijkje met 75 huizen. (Impressies: Vink Bouw)

 

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×