(Foto: Sleutelstad)

Platform Groene stad 071 is de 'groene paraplu' van Leiden

Voor Leidse inwoners is er een nieuw platform over stadsvergroening, Groene stad 071. Hier is allerlei informatie te vinden over de vergroening in en rondom Leiden. Er zijn activiteiten en oproepen te bekijken, maar ook zelf te plaatsen. “Zo verbindt het mensen die willen vergroenen met elkaar”, vertelt organisator Grace Innemee.

“We hebben heel veel stadsvergroening in Leiden. Veel initiatiefnemers, mensen die zelf aan de slag gaan en organisaties die zich inzetten voor vergroening. Maar deze mensen kwamen lastig met elkaar in contact. Dit platform is onder andere daarvoor een oplossing. We zijn de groene paraplu van Leiden”, vertelt Innemee.

Om mensen in contact te brengen met elkaar beschikt de website over een kaart en kalender waarop iedereen groene projecten en activiteiten kan delen. “We bieden geïnteresseerden zo een makkelijke manier om te zien wat er allemaal gebeurt in hun omgeving.” Dit kan een vogelexcursie of grachten clean-up zijn, maar ook buurtinitiatieven zijn er te vinden. Zoals de vergroening van een boomspiegel of geveltuintje.

Tuingereedschap
Hiernaast is er een module om oproepen te plaatsen, vertelt Innemee. “Mensen kunnen zo een oproep doen dat zij planten beschikbaar hebben, maar ook of mensen tuingereedschap te leen hebben. Hierdoor kunnen zo veel mogelijk mensen hun omgeving groener maken.”

Met Groene stad 071 hoopt Innemee dat er meer vergroening in Leiden plaatsvindt. “Iedereen moet willen vergroenen, dat is de drempel waar we overheen moeten. Want hoewel de een groene tuin heeft, zien anderen hun tuin alleen als een prima plek om de tuinstoelen te parkeren. Het leeft daar nog niet zo erg en daar liggen de kansen én vierkante meters. We moeten mensen enthousiast maken om te vergroenen.” Het platform is te vinden op www.groenestad071.nl.

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×