Wielerronde in Oegstgeest. (Foto: Paul Aalbers)

Wielerronde Oegstgeest blijvertje op wielerkalender

Op Koningsdag werd in Oegstgeest rond de Hofdijck voor de tweede keer een wielerronde gehouden. De plaatselijke wedstrijden voor jeugd, amateurs en dames werd georganiseerd door wielerrenvereniging Swift. De wielerronde kreeg er zaterdag flink wat deelnemers bij doordat rondes in Amsterdam en Beilen niet doorgingen.

Volgens organisator Luuc Hutten van Swift is de wedstrijd een blijvertje op de wielerkalender. “Ik heb beloofd dat we het wel tien jaar willen volhouden. Als we elk jaar een beetje kunnen groeien en het evenement nog mooier kunnen maken, nog meer koersen, nog meer bekende renners misschien in de toekomst, dan kan het steeds mooier worden.”

De dikke bandenraces voor de plaatselijke en regionale schooljeugd hadden meer dan honderd deelnemers, volgens Hutten meer dan in andere plaatsen in het land.

Paul Aalbers in gesprek met organisator Luuc Hutten van Swift over de wielerronde.

Advertentie

Oegstgeest Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×