GroenLinks-raadsleden Paul ’t Lam en Corine Ilić komen na de melding poolshoogte nemen. (Foto: GroenLinks Voorschoten)

GroenLinks Voorschoten start 'Meldpunt maai mei niet'

“Dieren in de wei, bloesem aan de bomen én bloemen in de bermen. Hoera, het is voorjaar! En dan… komt de maaimachine van de gemeente langs. Weg bloemen en daarmee de vlinders en bijen. Is dat nou nodig”, vroeg GroenLinks zich af. De partij is daarom gestart met het meldpunt ‘Maai mei niet’.

“We zien veel mooie voorbeelden van natuurlijke bermen, bijenhotels, natuurvriendelijke oevers en bomen”, aldus raadslid Corine Ilić. “Maar er vallen ook dingen op die niet goed lijken te gaan. Bermen met bloemen die gemaaid worden bijvoorbeeld. Ieder jaar krijgen wij hier vragen over.”

“Ook zien we steeds vaker dat bomen wel erg makkelijk gekapt worden”, vult Paul ’t Lam aan. GroenLinks heeft daarom een meldpunt geopend op voorschoten.groenlinks.nl/meldpunt-maai-me-niet. Alle soorten vragen en meldingen over openbaar groen zijn welkom.

“Dus valt u iets op: een boom die gekapt dreigt te worden of bouwmateriaal dat staat geparkeerd in een bloemrijke berm. Of is de maaier te vroeg langs geweest… we horen het graag.” GroenLinks raadsleden Paul ’t Lam en Corine Ilić komen dan zelf poolshoogte nemen.

Duurzaamheid Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×