(Foto: Chris de Waard)

Maatschappelijke zorgen over onderhoud De Does

Sport- en Recreatiecentrum de Does in Leiderdorp staat op de rol voor groot onderhoud en dat leidt tot zorgen bij inwoners en zwemlesdeelnemers. Door de tijdelijke sluiting van het zwembad loopt de al bestaande lange wachtlijst voor zwemlessen verder op, zo is de vrees. De renovatie is nodig om de veiligheid in het zwembad te waarborgen.

Zwembadexploitant Sportfondsen Leiderdorp heeft tot nu toe geen gedetailleerde informatie verstrekt over de planning van de werkzaamheden en ook het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders hult zich in stilzwijgen. “Het schort aan de communicatie rond de sluiting”, vindt fractievoorzitter Arie Janssen van de ChristenUnie-SGP dan ook. Hij heeft er een serie vragen over gesteld aan het college.

Janssen wil weten wanneer de opknapbeurt begint en hoe lang deze gaat duren. Ook het effect van de tijdelijk sluiting op de wachtlijst voor zwemlessen in 2025 moet duidelijk worden. De partij vraagt onder andere of er alternatieve locaties zijn voor de zwemlessen en ook hoe de ouders van kinderen die volgend jaar willen starten met zwemlessen daarover worden geïnformeerd.

Leiderdorp Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×