Doug Spradley tekende woensdag voor twee jaar bij als hoofdcoach van ZZ Leiden Basketball. (Foto's: Marja van Tilburg)

Contract hoofdcoach ZZ Leiden Doug Spradley verlengd

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft woensdagavond voor de wedstrijd tegen Filou Oostende het contract met hoofdcoach Doug Spradley met twee jaar verlengd. De mededeling  over de contractverlenging werd zowel door de leden van de businessclub als de supporters op de tribune met een langdurig applaus begroet.

Spradley kwam in augustus 2022 als hoofdcoach naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. In zijn eerste seizoen loodste Spradley de Leidse club naar drie titels: landskampioen, bekerwinnaar en kampioen van de BNXT League. Na afloop van dat seizoen werd zijn contract met een jaar verlengd.

Zorg en Zekerheid Leiden verloor vervolgens in eigen huis wel voor de derde maal op rij. De Leidse topbasketballers kwamen wel beter voor de dag dan bij de twee vorige verloren wedstrijden. Tegen Oostende werd het 68-86.

Na twee kansloze nederlagen deed ZZ Leiden het nu veel beter tegen de Belgische kampioen. In het derde kwart, waarin er eerst een Leidse terugkomst was, maakte ZZ echter te veel fouten, waarop Oostende met z’n individuele kwaliteiten toesloeg. Leiden moest na 53-68 weer in de achtervolging en dat was teveel gevraagd.

Goed nieuws was er ook. Coach Doug Spradley tekende voor twee seizoenen bij. (Foto’s: Marja van Tilburg)

Contractverlenging
Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en Rob van Hooven, bestuurslid technische zaken, zijn ook dit seizoen zeer te spreken over Spradley. “Ondanks de recente nederlagen zijn wij zeer tevreden over het werk van Spradley. Hij heeft dit seizoen veel te maken gehad met langdurig geblesseerde spelers, maar we staan gewoon op de tweede plaats en we hebben ook een goede indruk achtergelaten in de FIBA Europe Cup. Dat was voor ons reden genoeg om hem een nieuw contract voor de komende twee seizoenen aan te bieden. We zijn dan ook blij dat we tot overeenstemming zijn gekomen. Spradley past bij ons.”

Excited
“I am really excited about being here for two more years”, zegt Spradley over zijn contractverlenging. “It was a great feeling to hear the applause after the announcement.” Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, dat in september 2023 ook de Nederlandse SuperCup nog in de wacht sleepte, raakte begin december Stan van den Elzen voor de rest van dit seizoen kwijt.
Maarten Bouwknecht, Jibbe Sicking en Roeland Schaftenaar kregen te maken met langdurige blessures.

Toch staat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball op de tweede plaats van de Nederlandse ploegen. Daarnaast bereikte de Leidse formatie de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup, waarin twee keer werd gewonnen van het Italiaanse Itelyum Varese, dat uiteindelijk doordrong tot de halve finale van het Europese toernooi.

Titelverdediger Zorg en Zekerheid Leiden Basketball begint woensdag 8 mei met een thuiswedstrijd aan de nationale play-offs voor het landskampioenschap. De tegenstander wordt vrijdag bekend.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×