de Nederlandse vlag wappert
In de Leidse regio staan vele festiviteiten op de planning. (Foto: Pixabay)

Overzicht van de festiviteiten op 5 mei in de Leidse regio

In heel Nederland wordt op zondag 5 mei het einde van de Tweede Wereldoorlog en de vrijheid gevierd. Ook in de Leidse regio staan festiviteiten op de planning. Een overzicht per gemeente.

Leiden
Traditioneel wordt in Leiden 5 mei gevierd rondom de Heren- en Doezastraat. Er is een braderie en verschillende muziekoptredens. Een officieel moment vindt plaats om 12.30 uur, wanneer de burgemeester het 5 mei bevrijdingsvuur in ontvangst neemt.

Verder wordt op het Ambachtsplein in Leiden wordt van 16.00 tot en met 22.00 een Bevrijdingsfestival georganiseerd door Happy Feelings en Sunday Social. De programmering bevat vooral disco- en househits door verschillende dj’s en acts.

Bij winkelcentrum de Luifelbaan wordt ook een bevrijdingsfestival georganiseerd. Er zijn kramen, hapjes, drankjes en attracties voor kinderen. Ook is er een nostalgische kermis.

Leiderdorp
Bij park de Houtkamp organiseert de Oranjevereniging van 12.00-18.00 uur verschillende activiteiten. Er zijn gratis attracties voor kinderen. Ook zijn er optredens en is er een officieel moment. De Able Compagnie zet een tentenkamp op, waar rondleidingen gegeven worden.

Oegstgeest
In Oegstgeest is de Oranjevereniging verantwoordelijk voor de viering rondom 5 mei. Er is de jaarlijkse grote vrijmarkt voor kinderen van 8.00-16.00 uur. Bij de Terweeweg wordt van 10.00 tot 19.30 uur livemuziek gespeeld door lokale muzikanten. Door de winkeliersvereniging Kempenaerstraat wordt de 5 mei Fair georganiseerd met een foodcourt en stands van winkeliers en handelaren.

Wassenaar
In Wassenaar wordt door Ontmoetingspunt Sophieke samen met de Oranjevereniging een bevrijdingsfeest voor senioren georganiseerd in het verzorgingstehuis. Er is samenzang, opvoering van een gedicht en een optreden van de All Star Dixieband.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×