Iedereen hoopt weer op mooi weer tijdens de Leiden Marathon op zaterdag 11 mei (wandelaars) en zondag 12 mei (hardlopers). (Archieffoto: Gerry van Bakel)

Leiden Marathon hoopt op nieuw parcoursrecord bij de mannen

Nog een week geduld en dan is de stad Leiden en omstreken weer het terrein van de wandelaars en hardlopers. Want op 11 en 12 mei staat de 33e editie van de Leiden Marathon op de agenda. De halve marathon is al uitverkocht, voor de hardlopers tenminste. “Ook de andere afstanden lopen snel vol”, zegt Mister Leiden Marathon Tjeerd Scheffer. “Meld je nu aan.”

Als vanouds heeft Scheffer weer alles uit de kast getrokken om de Leiden Marathon net dat beetje extra te geven. “We gaan alle records breken. Niet zozeer wat betreft de tijden, maar wel wat betreft inschrijvingen. We willen gecontroleerd groeien. Alle afstanden gaan goed, de meeste plek hebben we bij de 10 km. Maar traditioneel schrijven die lopers altijd pas laat in.”

Sleutelstad Sport-presentator Maarten Mulder in gesprek met Tjeerd Scheffer over de 33e editie Leiden Marathon.

Toch wordt er ook geprobeerd wat snellere tijden te krijgen. Voor dat doel is extra geld uitgetrokken. “Geen groot bedrag en we moeten het over heel wat lopers uitsmeren”, zegt Scheffers. Maar het is wel gelukt om de Nederlandse topper Björn Koreman aan te trekken. De 33-jarige hardloper van het NN Running Team stapte uit in Rotterdam en gaat daarom een nieuwe poging wagen om zijn beste tijd van 2.10.32 aan te vallen. Dat zou ook een flinke verbetering van het parcoursrecord zijn, want dat staat sinds vorig jaar op 2.12.42 dankzij de Keniaan Edwin Kiptoo.

Kiezen
Het heet natuurlijk de Leiden Marathon. Maar op zaterdag kunnen de wandelaars kiezen uit 10, 21 en 42 km en de hardlopers op zondag hebben ook nog de 5 km. En natuurlijk is er de kids run. Maar de graadmeter waar het om gaat is het aantal inschrijvingen voor de hele marathon. “Ook die loopt goed”, zegt Scheffer. “We kunnen ons natuurlijk nog niet meten met Rotterdam en Amsterdam maar we zitten al op bijna 1.800 lopers.”

1574
Een ander element van trots is de medaille. Daar maakt de Leiden Marathon ook altijd veel werk van. Dit jaar natuurlijk aandacht voor 450 jaar Leidens Ontzet. Verder weet Scheffer te onthullen dat vanaf de Valkbrug bij Molen De Valk het nog maar 1574 meter is naar de finish. “En die Valkbrug heeft ook 1574 spijlen”, zegt Scheffer. “Maar goed als je daar loopt, weet je dat het nog maar 1574 meter is.” En dan wacht daar die mooie medaille, de toejuichingen van het publiek en een lekker biertje.

Inschrijven voor de Leiden Marathon kan nog tot 8 mei, 12.00 uur. Kijk op de website van Leiden Marathon voor alle details.

Advertentie

Leiden Sport Leiden Marathon Leiden Marathon 2024


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×